Monday, March 21, 2022

Uppsatsämnen i kemi

Uppsatsämnen i kemi



Det borde diskuteras flitigt i kemiuppsatsämnen akademisk gemenskap och relaterade till ämnen som nyligen har diskuterats i klassen. Med andra ord bör du kontakta en akademisk författare och be om en lista över kemiforskningsämnen. Grattis till dig för att du vann, kemiuppsatsämnen. Blanda en sammansatt blandning och en sammansatt Ord: Längd: 4 sidor Dokumenttyp: Uppsats: Därför är det också syftet med experimentet att fastställa om tillägget av dessa två grupper till PAH sänker eller höjer maxvärdet för etiketten.





Kemiuppsatsämnen för gymnasie- och högskolenivåer



Kemi är studiet av kemikalier och kemiska lösningar. Det handlar om beräkningar, flera kemiska blandningar och andra spännande ämnen som kommer att göra dig lycklig. Elever tycker att kemi är ett roligt ämne eftersom de måste utforska flera problemområden som mänskligheten står inför och lösningarna på sådana problem. De största problemen som eleverna möter när de skriver kemiuppsatser är att välja ett ämne som intresserar dem, kemiuppsatsämnen, driver budskapet hem och motiverar läsarna. Lärare och professorer tycker om och älskar att läsa kemiuppsatser som innehåller sällsynta idéer och förmedlar det avsedda budskapet på rätt sätt.


TopicsBase är den ultimata onlinedestinationen för de mest lärorika och innehållsspäckade uppsatsämnen som lärare tycker om att läsa. Den mest intressanta delen om dessa uppsatser kemiuppsatsämnen är att de erbjuds gratis. Du kan använda vårt omfattande utbud av titlar för kemiuppsatser för att skriva kvalitetsuppsatser som dina lärare älskar. Utforska det stora utbudet av biblioteksmaterial och onlineresurser för att göra dina uppsatser innehållspackade och läsare. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren kemiuppsatsämnen nästa gång jag kommenterar.


Relaterade ämnen. Låt toppexperter göra dina papper, kemiuppsatsämnen. Skriv mitt papper. Föregående Tidigare inlägg: The Yellow Wallpaper Essay Topics. Nästa Nästa inlägg: Militära forskningspappersämnen. Lämna ett svar Avbryt svar Din e-postadress kommer inte att publiceras.





uppsats om om jag var osynlig



Våra experter hjälper dig att ta reda på om informationen du samlar in för din forskning genom att använda bibliotek eller onlineresurser är äkta. Din uppsats kan innehålla formler och beräkningar. Ditt kemipapper kan utformas från dina anteckningar till en bra kontur så att du kan bygga upp ett välstrukturerat ramverk. Detta innehåller normalt ett introduktionsstycke, huvudstycken som beskriver varje aspekt av din avhandling och en fin avslutning som innehåller en referenssida. När våra skribenter har fått ditt utkast kommer de att placera alla kemiuppsatsdelarna tillsammans, revidera och läsa om det för lite redigering. Vi kommer att kontrollera om din grammatik, stavning och meningsstruktur är korrekt och att kroppsdelarna övergår på ett logiskt sätt och fortsätter att ansluta till ditt avhandlingsutlåtande.


Att skriva inom kemiområdet liknar ungefär andra discipliner eftersom ditt kemiuppsats bör visa ett tydligt syfte och en förklaring till varför du utför denna forskning, ditt examensarbete eller huvudidé som identifierar ett särskilt problem att lösa, och all annan information. Våra skribenter kommer att visa dig var du måste inkludera lämpliga bevis i din kemirapport, såsom tabeller, grafer och figurer för att stödja ditt påstående. Men först och främst, börja med erbjudna kemiuppsatser eftersom du måste välja den mest framstående och göra hela din kurs till en oöverträffad framgång. Kom ihåg mig. Vad är ditt yrke? Student Lärare Författare Övrigt.


Användarnamn eller e-mail. Utforska det stora utbudet av biblioteksmaterial och onlineresurser för att göra dina uppsatser innehållspackade och läsare. Din e-postadress kommer inte att publiceras. Spara mitt namn, e-post och webbplats i den här webbläsaren till nästa gång jag kommenterar. Relaterade ämnen. Låt toppexperter göra dina papper. Av den del av spektrumet som är synligt för det mänskliga ögat,... Referenser: Advameg, Inc. html b. Finlay, Victoria. Colors: A Natural History of the Palette. Random House, New York, Greenspan, P. Nile Red: Selektiv fluorescerande färg för intracellulära lipiddroppar. The Journal of Cell Biology, , -- Chemistry The Prosperous Autobiography of Phosphorus Hälsningar människor, detta meddelande är från din vän, Phosphorus.


Det är fosfor med ett "-oss" och inte ett "-ous" och det är ofta felstavat. Jag är ett element, inte ett adjektiv. Du kanske inte är omedveten om den speciella koppling du har med mig, men den finns ändå. För ni förstår, jag, fosfor, är "en väsentlig komponent i levande system och finns i nervvävnad, ben och cellprotoplasma. Hos människor är jag mest närvarande i dina ben, inklusive dina tänder. Chandrasekaran, jag är också... Referenser: Chandrasekaran, Dr. Fosforkemi: Användningsområden. University of Maryland Medical Center. Fosfor: det viktigaste. Hämtas från. Kemi När det kommer till näring kan termer som kolhydrater, lipider, monosackarider, protein och kolesterol låta nästan som ett främmande språk. Med alla motstridiga rapporter om vad som påverkar din kropp och vad som skadar, är det inte konstigt att människor är så förvirrade.


Ändå är betydelsen av dessa ämnen så avgörande att genom att förstå vad dessa saker är, liksom hur de används av våra kroppar, verkligen kan gynna vår hälsa och allmänna välbefinnande. Kolhydrater: Per definition är en kolhydrat en grupp kemiska föreningar som existerar när väte och syre H2O sedan kombineras med kol Ed. Kolhydrater är den största gruppen av organiska föreningar som finns i naturen Encarta. Människor, djur, växter och bakterier använder alla kolhydrater och användningen av dem varierar beroende på vilken organism som använder dem. Växter använder dem för strukturella användningar - som i cellulosa och hemicellulosa som är...


Kimball, John 30 januari Biology: An Online Text. html Ed. Registrering av observationer skedde hela tiden. Resultat I den första reaktionen, efter att ha tillsatt KOH-lösningen till bägaren med de rena aluminiumremsorna, övergick lösningen till en mörklila färg och såg nästan svart ut ibland. Aluminiumet började tydligt lösas upp när det var synligt i lösningen och bubblor började bildas på lösningens yta. När lösningen fick svalna efter reaktionen, blev bubblorna och ångan som avgavs av blandningen, vilket orsakade behovet av ventilering under detta experiment, mycket mindre uppenbara. Efter reaktionen och det korrekta utförandet av filtreringsstegen flera gånger, avlägsnades de fasta ämnena från reaktionsblandningen och en färglös filtreringsblandning lämnades i reaktionsbägaren.


Tillsätt 20 ml av 6 M. svavelsyra till den färglösa filtreringsvätskan gjorde att blandningen blev grumlig och vit, och fasta utfällningar började... Den kemiska sammansättningen av vitamin B6 har studerats i många år. Isoleringen av rent kristallint vitamin B6 rapporterades första gången fyra år efter erkännande av denna speciella medlem av vitamin B-komplexet. Separat, men något senare, stod även flera andra för isoleringen av vitamin B6. Inom ett år visade många experter att vitamin B6 var ett pyridinderivat, distinkt 3-hydroxyl-4, 5-dihydroximetyl-2-metyl-pyridin.


Termen pyridoxin, som används för denna förening har blivit allmänt accepterad Gyorgy, n. Referenser Kosttillskott Faktablad: Vitamin B6. asp Gyorgy, Paul. Historien om vitamin B6. pdf Harrison, Karl. Strukturer av vitaminer. Hämtad 18 oktober , från webbplatsen:. Kemi genom veterinärmedicin Användningen av acepromazin för att kontrollera rädsla och aggression hos hundar Min vän, Kathy, har en hund som heter Mollie, som är en 4-årig "räddningshund" som väger 60 lbs. Mollie är bokstavligen en lynnig tik: en honhund som ibland är vänlig och ibland fientlig. Hon kan definitivt skrämma människor eftersom hon ser ut som en varg, komplett med genomträngande ögon och långa, vassa, glänsande huggtänder. Den 1 oktober fördes Mollie till sin veterinärs kontor för sin planerade rabiesvaccination.


Tyvärr agerade Mollie så fruktansvärt och aggressivt att veterinären och hennes 3 assistenter inte kunde kontrollera Mollie tillräckligt länge för att knyta mun på henne och ge vaccinationen. Veterinären gav Kathy Acepromazin i 25 mg. piller och berättade för Kathy att: Acepromazin är bättre än ett lugnande medel; den kontrollerar hundens rädsla och aggression i 4 --... Kelley, Terry, CVT, CPDT. Richards, Mike, DVM. VetInfo: Medicin - Acepromazin. WolframAlpha, LLC. C23H26N2O5S - Wolfram Alpha. Kemitidsresenärer transporterad till B. Rom med latinsk flyt, och förståelse av och i besittning av 2000-talets kunskap; uppgiften att blända den romerska senaten med artikulationen av triumfer och framgångar för släktgenerationer var okomplicerad. Men nu under tvång av en annalkande deadline "att producera något som kommer att övertyga" Case Guidelines senaten om den framtida mänsklighetens tekniska och intellektuella skicklighet; uppgiften verkar oöverstiglig.


Kollektiv intelligens Reflekterar över två årtusenden av mänsklig evolution under en kort vecka; insikten om att samhället har blomstrat och utvecklats på grund av successiva generationer: lära sig, använda och utveckla idéerna och genialiteten hos de som hade kommit tidigare, bär ett tungt ansvar på denna tidsresenär. Kunskap och innovation handlar då inte bara om den enda inspirationen från ett stort sinne, utan snarare "i en ny idé, lånad från ekonomi, känd som kollektiv intelligens:... Vid förbränning aerosoliserar utarmat uran dessutom och frigör partiklar som är tillräckligt små för att andas in i lungorna där det utgör ett dödligt medicinskt hot.


Likaså kan det förorena matgrödor och vatten där det intas med liknande förödande medicinska konsekvenser. Nyligen genomförda studier i. har sedan det första Gulfkriget avslöjat dramatiska ökningar av cancer och fosterskador som är kända för att vara associerade med urankontamination och förgiftning i befolkningen i Irak såväl som i Bosnien där U. koalitionens flygplan upprätthöll den FN-pålagda flygförbudszonen i samband med operationerna i Balkankonflikten. Resultaten av dessa studier tyder starkt på att omvärdering kan vara nödvändig för att motivera fortsatt användning av utarmat uran... Resultaten av dessa studier tyder starkt på att en omvärdering kan vara nödvändig för att motivera fortsatt användning av militärförordning för utarmat uran av humanitära skäl.


Kemi Luftövervakning ger följande föroreningskoncentrationer vid den ungefärliga mitten av en brandplats där tunnland bildäck brinner: Kolmonoxid ppm; Koldioxid ppm; och svaveldioxid ppm. Vissa förbränningsprodukter produceras när material gjorda av polyakrylnitril glöder och brinner. De viktigaste produkterna av termisk nedbrytning inkluderar väteklorid, bensen och omättade kolväten. I närvaro av syre ingår kolmonoxid, koldioxid och vatten bland de vanliga förbränningsprodukterna. De främsta giftiga produkterna från PVC-bränder är klorväte, som irriterar känseln och lungorna, och kolmonoxid, som är kvävande.


Det finns en kombination av egenskaper som är... Referenser Misovec, A. Taylor Naval Ship Research and Development Center. Swisdak, M. Alzheimers sjukdom är uppkallad efter den tyske psykiatern och neuropatologen Alois Alzheimer som först beskrev sjukdomen för flera år sedan i Alzheimers är en degenerativ sjukdom och de som lider av den förvärras med tiden. Alzheimers leder till många dödsfall och i dag återstår ett botemedel att hitta. Även om det finns fall av demens hos ungdomar och vuxna, är de flesta som lider av Alzheimers sjukdom i mitten till slutet av sextiotalet.


Det finns en del statistik som förutspår att inom fyrtio år kommer mindre än en av hundra människor runt om i världen att drabbas av Alzheimers sjukdom. Denna artikel kommer att behandla Alzheimers sjukdom ur ett medicinskt perspektiv, och ge insikt om ledande farmaceutiska behandlingar för patienter. Även om symptomen... Referenser: Jasmin MD, PhD, L. National Institute of Aging. Alzheimerföreningen. när läkemedlet penicillin hittar bakterierna blockerar penicillin bakteriernas förmåga att producera denna kemikalie, vilket gör det omöjligt för bakterierna att utföra andning. Många andra läkemedel har härletts från penicillin och kallas sulfa-läkemedel. då målet är att förhindra att vissa kroppsfunktioner och reaktioner äger rum kallas de läkemedel som används för hormoner.


De vanligaste hormonerna är för preventivmedel. Det finns två kemiska komponenter till preventivhormoner. Den första kemikalien syntetiserar det naturliga hormonet som kallas östrogen. när höga nivåer av detta hormon införs i kroppen läser kroppen av hormonet och antar att den är gravid. Resultatet är att kroppen inte tillåter implantation. Den andra kemikalien som används för att kopiera naturliga hormoner är progesteron. Progesteron i kroppen utlöser ägglossning. hen efterliknas med hjälp av kemikalier, kroppen har inte ägglossning Lide, då dessa två konstgjorda... Citerade verk: Kelley, J. Och Fonze, E. Cell and Molecular Life Sciences 54, pp.


Lide, David. CRC Handbook of Chemistry and Physics. Säkerhetsdatablad. Journal of Steriod Biochemistry and Molecular Biology. Att demonstrera koldioxidhalten i gasformiga jäst matsmältningsbiprodukter: För att visa att gasen som produceras av jäst är koldioxid, kan instruktören låta eleverna andas ut genom ett sugrör i ett provrör fyllt med limejuice. Limejuicen kommer att få en mjölkvit färg, vilket är testet för koldioxid. För att visa att gasen som produceras av jäst också innehåller koldioxid, fyll ett provrör med limejuice och ett annat provrör med varmt vatten, jäst och socker. Använd sedan en gummipropp med ett hål i för att täta provröret med jästen. Placera en glaspipett genom hålet i gummiproppen men inte hela vägen in i jästlösningen.


Placera den andra änden av glaspipetten i limejuicen i det andra provröret. När gasen som produceras av jästen börjar bubbla in i... Referenser UNESCO Science Experiment for Everyone. New York: Doubleday. Vatten på flaska rankas för närvarande som den näst största kommersiella drycken som säljs i USA. I volym och i större användning än för te, äppeljuice, kaffe och mjölk i Kanada H20, Liquid Profit? De ekonomiska konsekvenserna av vatten på flaska, n. Dricksvattenindustrin på flaska är en expansionsverksamhet med enorma ökningar och inkomsttillfällen för kapitalisten. Affärsverksamheten för buteljerat vatten ökade omkring tio procent i , medan kolsyrade läskvinster var i princip nivå. Man tror att det finns ett antal saker som driver marknaden.


Det är känt att människor gillar att byta kranvatten, men det drivs faktiskt av människors behov av ett förbättrat alternativ till den breda samlingen av drycker som finns på marknaden. främjande av vatten på flaska är inte rätt väg att gå. Verk som citeras "5 steg till framgång i den privatmärkta flaskvattenbranschen. Kemi på jobbet. Varje aspekt av vår existens - levande eller icke-levande - är en avslutad eller pågående kemisk process. Mer än hundra grundämnen av kemiska föreningar har identifierats hittills: de flesta är stabila, andra är reaktiva och farliga.


De med högst atomnummer totalt antal protoner eller elektroner i atomerna skapas i laboratorier och har korta existenser. Ett tjugotal är radioaktiva -- och den skada som deras inneboende energier kan orsaka visade sig i Hiroshima och Nagasaki mot slutet av andra världskriget Hachiya, men de flesta grundämnen är basen för mat, tak över huvudet och kläder -- livets grundläggande nödvändigheter. Att rubba denna kritiska balans orsakar negativa effekter som global uppvärmning... Referenser Hachiya, M. html Aquatext Online Composition of Air. htm WebElements WebElementsTM Periodiska systemet professionell utgåva.


Kemi och iologi på kristet sinne Effekterna Kemi och iologi på kristet sinne Vetenskap och kristendom delar ett mycket motstridigt förhållande. Det finns olika sidor av detta förhållande och vi kan fastställa detta förhållande genom att använda olika modeller. En av sådana modeller tyder på att vetenskap och kristendom står i konflikt med varandra. Även om båda dessa områden ställer samma fråga till dig, men svaren de söker är helt olika. Ett uppenbart exempel på detta fenomen är det som publiceras av ateistiska vetenskapsmän som ställer retoriska frågor i sina läsningar som tvingar folket att välja antingen vetenskap eller religion. pdf tillgänglig 19 mars, , Med andra ord föreslår denna modell att vetenskap och kristendom söker...


Bibliografi James, Richard. Test av TRO Vetenskap och kristendom Uppackad ungdomsledarguide. pdf tillgänglig 19 mars, öppnad 19 mars, Newman, Barry, Vaughan Brown, David Ruys och Jim Wright. Johnson, Philip E. html tillgänglig 19 mars, kemi av bekämpningsmedel, inklusive egenskaper och deras effekter på miljön. Vad är bekämpningsmedel? De är ämnen, inklusive kemiska, biologiska, antimikrobiella eller desinfektionsmedel, eller någon typ av blandningar av dessa ämnen, som används för att bekämpa skadedjur som ogräs, insekter, mikrober och andra skadedjur. Ordet i sig kommer från det latinska ordet "cida", som betyder "mördare" 1.


För de flesta betyder ordet "bekämpningsmedel" verkligen något slags gift som används för att bekämpa skadedjur inomhus och utomhus som insekter. Användningen av bekämpningsmedel tog verkligen fart runt om i världen efter andra världskriget slutade i , men människor har använt organiska ämnen för att bekämpa skadedjur i tusentals år, såsom arsenik, svavel och andra föreningar. I slutet av artonhundratalet användes många föreningar ofta på gårdar och i städer, och oorganiska eller syntetiska bekämpningsmedel började utvecklas i början av 1900-talet. En av de mest kända av dem... Referenser 1. Pimental, D. CRC Press, Boca Raton, htm , 28 jan. pdf , July Saller, Jeremy, et al. Journal of Environmental Health Vad är titan?


Metallen upptäcktes i Storbritannien – Cornwall för att vara exakt – av en präst och mineralog vid namn William Gregor i Men Gregor fick faktiskt inte namnet på grundämnet – åtminstone inte som det är allmänt känt idag: den äran togs av Martin Klaproth, en tysk kemist som hade upptäckt uran och zirkonium två år tidigare och som senare skulle fortsätta att upptäcka cerium i Works Cited Emsley, John. Oxford, England, Storbritannien: Oxford University Press, php Krebs, Robert E. Westport, CT: Greenwood Press, USGS: Titanium Statistics and Information. Kemi och rekreationsdroger Syftet med denna studie är att undersöka kemi som relaterar till rekreationsdroger. Mot detta syfte kommer denna studie att granska litteratur inom detta område av undersökning och rapportera om detsamma. Fritidsdroger avser droger som marijuana, metamfetamin, ecstasy, kokain och andra sådana droger.


Kemin hos var och en av dessa droger är unik och var och en orsakar specifika effekter för individen som tar dessa droger. De fem bästa kemisterna för rekreationsdroger inkluderar: 1 Raphael Mechoulam känd som kungen av cannaboidforskning och för att ha identifierat deltatetrahydrocannabinol som en aktiv ingrediens i Cannabis Sativa i ; 2 Albert Hofmann -- känd för LSD-forskning; 3 Charles Romley Alder Wright - föreläsare i kemi vid St. Mary's hospital Medical School i London som syntetiserade heroin i sitt sökande efter ett icke-beroendeframkallande alternativ till morfin; 4 Anton Kollisch som syntetiserade MDMA i...


Bibliografi Hill, SL och Thomas SH Klinisk toxikologi av nyare rekreationsdroger. Clin Toxicol Phila. Wired Science. htm Topp 5 rekreationsdrogkemister en syntetisk miljö. Bioreduktion kommer att vara mest effektiv i framtiden om forskare och ingenjörer kan utveckla effektivare sätt att leverera nödvändiga näringsämnen till de mikroorganismsträngar som används i saneringsinsatser, samt skräddarsy platsförhållandena efter behov. I slutändan verkar det mest troligt att en kombination av extraktions- och immobiliseringstekniker kommer att ge de bästa resultaten, genom att var och en tar bort aspekter av kromkontamination som den andra inte effektivt kan eliminera. orks Citerad Camargo, F. Ciura, J. Kapoor, Anoop och Viraraghavan, Thiruvenkatachari.


Verk som citeras Camargo, F. Pagilla, Krishna R. Beta-partiklar är identiska med elektroner enligt alla åtgärder som har vidtagits i detta avseende, skilda endast av det faktum att de emitteras från radioaktiva ämnen Bodner, Andra typer av strålning finns också, men alfa- och beta-partiklar är de primära drivkrafterna för grundläggande kärnreaktioner Bodner, ; Loveland et al. adioaktivt sönderfall -- resultatet på källsubstansen av emittering av radioaktiva partiklar -- sker med en exponentiellt minskande hastighet över termer som kallas "halveringstiden", vilket är den tid det tar för hälften av en kvantitet av en givet radioaktivt grundämne att övergå till ett lättare grundämne genom dess förlust av alfapartiklar med tillfällig beta-partikelemission, även om detta inte i grunden förändrar grundämnet Carpi, I en kärnreaktion som den utnyttjade kraften av uranets radioaktivitet, används neutroner att bryta isär...


Referenser Bodner. Kärnkemi. Öppnade 16 december php Carpi, A. Kärnkemi: en introduktion. I Visionlearning Vol. CHE-2 3 , Washington, DC: Avd. Av utbildning. html överst Loveland, W. Seaborg, G. Modern kärnkemi. New York: Wiley. Saltsyra, myrsyra, salpetersyra, hexaner och toluen är alla tillgängliga i ACS-kvalitet genom Carolina, som med lite fantasi skulle kunna förvandlas till några spektakulära experiment. Toluen är naturligtvis en komponent i produktionen av TNT -- tala om en exoterm reaktion. Laboratorieutrustning är också allmänt tillgänglig. En enkel sökning på den populära sajten Shopwiki. com avslöjar hundratals bägare, pipetter, provrör, spritbrännare, sprutor, etc. Mer avancerade föremål finns också tillgängliga, såsom kokplattor som automatiskt rör om innehållet i en kolv som placeras på dem, och en mängd termodynamiska enheter för tryck, temperatur och volymkontroll.


Den kanske bästa vägen för en verkligt intresserad ung kemist att ta är att börja med CHEM, arbeta igenom dess experiment och få insikt, sedan gå vidare till en regim av självutbildning med hjälp av internet och bibliotek, och komplettera kapaciteten hos CHEM... Bibliografi 1. Cook, Rosie "Kemi på spel. Nicholls, Henry "The Chemistry Set Generation. Salter, Rose "Kemiuppsättningar säkrare, tråkigare. Thames och Kosmos eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, "kemi utförd med det primära syftet att undersöka naturens funktion är vad vi nu kallar fysikalisk kemi" Laidler, 5. Detta har gjort skillnaden mellan fysik och kemi vid denna gräns mycket svår att definiera.


Denna otydliga distinktion är också en av de saker som gör disciplinen fysikalisk kemi så intressant -- den kan inte förneka den fullständiga sammanvävningen av vetenskapliga discipliner. Fysik och kemi lägger grunden och förklarar mekanismerna för alla andra vetenskaper, och området fysikalisk kemi är den närmaste föreningen av dessa två vetenskaper. Alla biologiska och astronomiska processer sker endast på grund av reaktioner och interaktioner på molekylär och atomär nivå, och fysikalisk kemi försöker förklara dessa underliggande principer Laidler, 9. Även om energins och materiens natur fortfarande inte är helt förstådd, närmar sig fysikalisk kemi bättre och bättre förklaringar...


Verk som citeras Laidler, Keith James. Den fysikaliska kemins värld. New York: Oxford University Press, tillgänglig 9 mars htm Science Daily. Labbet kommer att innebära att testa hushållsprodukter att använda som rengöringsmedel. Under labbet kommer eleverna att bära handskar och vid behov masker. Utbildningsmål: Att förstå de 12 principerna för grön kemi och den vetenskapliga metoden Elevens mål: Eleverna ska förstå och tillämpa de 12 principerna för grön kemi. Material: Vinäger, bakpulver, blekmedel och hushållsrengöringsmedel Tidsåtgång: Tre dagars forskning, brainstorming och slutligen en labbdag.


Nationella standarder uppfyllda: S1, S2, S6, S7 Gröna kemiprinciper behandlade: Lärarförberedelser: undersöker farorna med vanliga kommersiella hushållsrengöringsmedel. Tillvägagångssätt: I klassen kommer eleverna att skriva ut de 12 principerna med sina egna ord på ett enkelt språk. Klassen kommer fram till en gemensam definition för alla 12 principer. Sedan kommer eleverna på egen hand att bli ombedda att välja en hushållsrengöringsprodukt och undersöka online om tillverkningen upprätthåller dessa principer. I klassen kommer eleverna att få frågan... Resurser 12 principer för grön kemi. ACS: Kemi för livet. Massachusetts utbildning.


Symmetri i oorganisk kemi Molekyler klassificeras ofta i termer av sin symmetri. Alla molekyler som har samma grundform delar ett antal gemensamma egenskaper. Klassificering av molekyler efter symmetri baseras på närvaron av symmetri-"element", såsom spegelplan och rotationsaxlar, och motsvarande symmetri-"operationer" såsom reflektion genom ett sådant plan och rotation kring en sådan axel, som delas av alla molekyler i en given "poäng" grupp. En symmetrioperation är en verklig eller inbillad förändring som kan göras på molekylen som lämnar den i en oskiljbar position från den ursprungliga positionen. Till exempel, om en bensenmolekyl roterades 60, , , eller grader kring sin huvudsakliga rotationsaxel, kommer molekylen att lämnas i en identisk konfiguration med avseende på den initiala.


Vilken molekyl som helst som sägs ha C2v-symmetri eller "tillhöra" C2v... Referenser Avetisov, V. Kitaev, Y. Stat Nonlin Soft Matter Phys Mann, S. hälsosam kost: en kemisynpunkt Kemi är en vetenskapsgren som behandlar materias sammansättning och hjälper till att identifiera de ämnen som bildar materia.

No comments:

Post a Comment